Ontdek Ons Aanbod Zoetwater Vissen

Welkom in onze aquariumwinkel, waar we een uitgebreid assortiment zoetwater vissen aanbieden. Houd er rekening mee dat ons aanbod regelmatig wisselt, dus kom regelmatig terug om nieuwe toevoegingen te ontdekken! Sinds kort bieden we de vissen niet meer online aan om verwarring te voorkomen. Benieuwd of wij de door u gezochte vis hebben? Bel op 06 - 13 58 98 91

Op zoek naar een specifieke vis? Kijk op de site van onze leverancier: Ruinemans Group (opent in nieuw tabblad).

Top Tien Populairste Zoetwatervissen

1. Guppy

Guppy

De guppy is een perfecte keuze voor beginners. Ze gedijen goed in een aquarium van minimaal 20 liter en vereisen verwarmd water (24-28°C). Guppies staan bekend om hun snelle voortplanting; zorg voor voldoende schuilplaatsen voor de jongen om te overleven. Regelmatige waterverversingen en een gevarieerd dieet houden deze vrolijke vissen gezond.

2. Neontetra

Neontetra

Neontetra's voelen zich thuis in een goed beplante tank van minimaal 30 liter. Ze vereisen zacht, zuur water en een constante temperatuur van ongeveer 22-26°C. Deze scholenvissen zijn eenvoudig te verzorgen. Voortplanting kan plaatsvinden in een apart kweekaquarium met fijnbladerige planten om de eitjes te beschermen.

3. Molly

Molly

Molly's gedijen goed in een aquarium van minimaal 40 liter. Ze prefereren warm water tussen 24-28°C en licht alkalisch water. Molly's zijn levendbarende vissen, wat betekent dat ze levende jongen baren. Zorg voor voldoende schuilplaatsen voor de jongen om te overleven, en bied een gevarieerd dieet voor optimale gezondheid.

4. Platy

Platy

Platies zijn vreedzame vissen die goed gedijen in een aquarium van minimaal 20 liter. Ze geven de voorkeur aan warmer water tussen 22-26°C. Platies zijn levendbarende vissen en zullen zich voortplanten in een goed beplante tank. Een gevarieerd dieet is belangrijk voor hun gezondheid.

5. Zwaarddrager

Zwaarddrager

Zwaarddragers voelen zich thuis in een aquarium van minimaal 40 liter. Ze geven de voorkeur aan warmer water tussen 24-28°C. Zwaarddragers staan bekend om hun zwaardachtige staartvin bij mannetjes. Ze zijn levendbarend en hebben schuilplaatsen nodig voor de jongen. Een evenwichtig dieet houdt ze gezond.

6. Barbelen

Barbelen

Barbelen zijn actieve en speelse vissen die goed samengaan in een aquarium van minimaal 40 liter. Ze gedijen in warmer water tussen 22-26°C. Zorg voor schuilplaatsen en planten om hun natuurlijke gedrag te stimuleren. Een gevarieerd dieet is belangrijk voor hun welzijn.

7. Tetra's

Tetra

Tetra's zijn er in verschillende soorten en voegen kleur en levendigheid toe aan een aquarium van minimaal 40 liter. Ze prefereren warmer water tussen 22-26°C. Tetra's zijn scholenvissen, dus houd ze in groepen van minstens zes. Zorg voor schuilplaatsen en een gevarieerd dieet.

8. Discus

Discus

Discusvissen, ook bekend als Koningsdiscus, vereisen een aquarium van minimaal 200 liter, een waterhoogte van 60cm of meer wordt sterk aanbevolen. Ze geven de voorkeur aan warm water tussen 28-32°C. Discusvissen stellen specifieke eisen aan waterkwaliteit, dus regelmatige controles en waterverversingen zijn essentieel. Ze zijn sociaal en gedijen het beste in groepen.

9. Betta Splendens

Betta Splendens

De Betta Splendens, ook wel bekend als de Siamese Kampvis, is een kleurrijke en betoverende vis met opvallende vinnen. Hoewel mannelijke Betta's soms agressief kunnen zijn jegens elkaar, kunnen ze in een geschikt aquarium met zorgvuldige planning en inrichting samenleven. Betta's staan bekend om hun karakteristieke bouw en prachtige kleurvariaties, waardoor ze een geliefde keuze zijn onder aquariumliefhebbers.

10. Maanvis

Maanvis

De Maanvis gedijt in een aquarium van minimaal 1 meter lengte en 60cm hoogte met drijvende planten. Ze geven de voorkeur aan warm water tussen 25-28°C. Voortplanting in gevangenschap is zeldzaam vanwege specifieke eisen. Regelmatige waterverversingen en een gevarieerd dieet zijn cruciaal voor de gezondheid van deze majestueuze vissen.